Al sinds ik het mij kan herinneren ben ik gek op sieraden. Zodra ik kon praten wilde ik gaatjes in mijn oren en heb hier heel lang om gezeurd. Ik kreeg ze als cadeau toen ik mijn zwemdiploma haalde. Ik weet nog precies hoe de winkel waar ik de gaatjes kreeg eruit zag en ook de geur van alcohol om mijn oren te ontsmetten voordat de gaatjes erin gezet werden herinner ik me goed. 

Hallo, ik ben Marlies

Van mijn ouders heb ik als kind een keer een gouden ring gekregen. Mijn vader gaf mij een keer toen ik ongeveer 18 jaar was een paar oorbellen met glinsterende kristalsteentjes erin omdat ik die avond een gala had en zo heb ik wel vaker een sieraad gekregen van mijn ouders.

Ik weet nog dat ik van mijn opa en oma een zilveren armbandje heb gekregen en deze heb ik heel lang gedragen tot hij helaas kapot ging. Ook hebben ze een keer een bedeltje van een haantje aan mij gegeven, ze hadden deze voor mij gekocht toen ze in Portugal op vakantie waren, deze had hele mooie kleurtjes en die heb ik zuinig bewaard omdat ik bang was dat de kleuren zouden vervagen als ik hem vaak zou dragen.

Van mijn man (toen vriend) kreeg ik een gouden ring toen we een tijdje verkering hadden

Wire wrapping

In de tijd dat ik graag kraaltjes reeg was er nog geen internet en met de komst van internet ging er dan ook een wereld voor mij open. In Groningen vond ik een kralenwinkel “Beadies”. Ik heb allemaal kralen ingeslagen en ben armbanden en kettingen gaan maken, ook Swarovski kristal verwerkte ik graag in de sieraden.

Maar toch was er altijd iets wat er ontbrak… Voor mijn gevoel was het het net niet en ik wilde graag sieraden ontwerpen waarbij iemand anders net zo’n mooie herinnering zou krijgen als dat ik met mijn sieraden heb. Ik wilde werken met luxere materialen zoals Sterling zilver en edelstenen.

Ik ontdekte de techniek “Wire wrapping” en heb me dit zelf aangeleerd. Wire wrapping wordt in NL nauwelijks gedaan en in die tijd al helemaal niet, tutorials waren er ook nog niet echt dus met goedkoop draad ben ik uren bezig gegaan om de techniek onder de knie te krijgen. Toen het ergens op begon te lijken ben ik in 2011 een winkeltje begonnen op Etsy. Etsy is een wereldwijde verkoop plaats voor handgemaakte producten, vintage producten en materialen. 

Mensen van over de hele wereld dragen Atelier Blaauw!

Na een paar maanden kreeg ik mijn eerste verkoop en mocht ik oorbellen maken voor iemand in Amerika. Daarna ging het snel en begon ik goed te verkopen.

Sieraden van Atelier Blaauw worden dan ook over de hele wereld gedragen! Hoe geweldig is dat! Mensen over de hele wereld hebben nu ook een herinnering aan een sieraad van Atelier Blaauw die ze hebben gekregen van iemand of zelf hebben gekocht.

Ik kreeg zelfs een bericht van een tijdschrift in Amerika of ik voor hun een tutorial wilde schrijven voor in hun blad en dat heb ik gedaan. Ik heb gewoon met een tutorial in de schappen van Amerika en andere landen gelegen! Hoe geweldig is dat!

Zoals je dus merkt is sieraden maken mijn passie en dat merk je. Alles wordt door mij met de hand gemaakt en zelf ingepakt, ook het inpakken wil ik altijd zo mooi mogelijk doen zodat OOK het uitpakken een feestje is. 

Liefs Marlies