7 Eenvoudige tips voor het bewaren en onderhouden van je sterling zilveren sieraden

7 Eenvoudige tips voor het bewaren en onderhouden van je sterling zilveren sieraden

Sterling zilveren sieraden zijn tijdloos en elegant, maar om ze lang mooi te houden, is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren en te onderhouden. In deze blogpost delen we zeven eenvoudige tips om je sterling zilveren sieraden stralend te houden, zodat je er nog jarenlang van kunt genieten.

Tip 1: Bewaar ze op een donkere plek

Sterling zilveren sieraden hebben de neiging om na verloop van tijd te oxideren wanneer ze worden blootgesteld aan licht. Bewaar ze daarom op een donkere plek, zoals een sieradendoos of een juwelendoosje met een zachte voering. Dit minimaliseert de blootstelling aan licht en helpt je sieraden mooi te houden.

Tip 2: Vermijd contact met vocht

Zilver reageert op vocht, wat kan leiden tot aantasting en aanslag. Vermijd daarom contact met water, parfum, lotions en andere vochtige substanties. Doe je sterling zilveren sieraden altijd af voordat je gaat douchen, zwemmen of sporten.

Tip 3: Gebruik een zachte doek om ze op te poetsen

Om je sieraden hun glans terug te geven, kun je een zachte, niet-schurende doek gebruiken om ze op te poetsen. Wrijf voorzichtig over het oppervlak van je sterling zilveren sieraden om vlekken en vingerafdrukken te verwijderen.

Tip 4: Bewaar ze apart

Om krassen en beschadigingen te voorkomen, is het raadzaam om je sterling zilveren sieraden apart te bewaren. Als je meerdere sieraden opbergt, kun je zachte zakjes of afzonderlijke compartimenten in een sieradendoos gebruiken om ze te scheiden.

Tip 5: Draag ze regelmatig

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het regelmatig dragen van je sterling zilveren sieraden helpt eigenlijk om ze mooi te houden. Het natuurlijke oliën van je huid helpen namelijk om het zilver te laten glanzen en te voorkomen dat het te snel oxideert.

Tip 6: Vermijd chemische stoffen

Sterling zilveren sieraden kunnen beschadigd raken door blootstelling aan chemische stoffen. Vermijd daarom contact met huishoudelijke schoonmaakmiddelen, chloor en andere agressieve chemicaliën. Doe je sieraden af voordat je met deze stoffen in aanraking komt.

Tip 7: Laat ze professioneel reinigen

Als je merkt dat je sterling zilveren sieraden dof worden of ernstig zijn aangetast, overweeg dan om ze professioneel te laten reinigen. Een juwelier kan je sieraden zorgvuldig polijsten en weer hun oorspronkelijke glans teruggeven.

Shop hier de mooiste sterling zilveren sieraden.